ValokuvausIiYrityskuvausMyynti on matematiikkaa! Myynti on psykologiaa! Myynti on sosiaalista vaikuttamista! Listaa voisi jatkaa!

Miksi uusi myyjä messuille konkarin kanssa?

1) PALJON KONTAKTEJA

Messuilla käy tyypillisesti paljon ihmisiä. Tällöin prospekteja, potentiaalisia asiakkaita, kulkee myyntikojun ohi satamäärin. Ko. kohderyhmä on kaiken lisäksi paikalla, koska messujen aihepiiri kiinnostaa.

2) KUUNTELEMALLA JA SEURAAMALLA OPPII

Kun konkari myy vieressä, kuuntelemalla häntä oppii, millä argumenteilla asiakkaan saa pysähtymään ja idean myytyä. Samalla oppii firman tavan toimia ja etenkin tärkeimmät myyntiargumentit. Muutoinkin on helppo havaita konkarin myyntityötä tarkkaavaisesti, miten vuorovaikutus asiakkaan kanssa sujuu ja millä argumenteilla vastaväitteitä on hyvä käsitellä.

3) TEKEMÄLLÄ JA TOISTAMALLA OPPII

Kylläpä se on tekeminen, joka ratkaisee. Kun pääsee oikeiden potentiaalisten asiakkaiden kanssa keskustemaan ja jopa väittelemään niin silloin mentaaliset myyntimuskelit kasvavat. Messuilla volyymit ovat isoja niin tällöin pääsee myös toistamaan argumenttejaan lukuisia kertoja. Tämä on opettavaista.

4) NÄET TULOKSIA HETI

Oppimisen kannalta tärkeää on se, millaisia tuloksia saa aikaan. Saako ihmisiä pysähtymään, kuuntelemaan, kenties ostamaan tai jättämään yhteystietojaan aidosti ostoaikeissa?

5) JÄLKIHOITO HYVÄNÄ MITTARINA, UPPOSIKO MYYNTIPUHE OIKEASTI

Varsin usein messuilta otetaan kontaktit ja soitetaan ainakin nk. lämpimimmät prospektit läpi. Jälkihoitosoittelu toimii loistavana mittarina sille, miten hyvin myyntipuhe oli uponnut vai oliko prospekti sittenkin vain ohimennen mielistelevä renkaanpotkija?

6) PÄRJÄÄKÖ MYYJÄ KÄDET SAVESSA?

Myyjät ovat tyypillisesti hyviä puhumaan – myös työpaikan itselleen. Kun laittaa uuden myyjän kylmään ja sakeaan veteen, jossa kyllä liukkaita kaloja piisaa niin veri punnitaan oikein kunnolla ja myyjän asenteesta otetaan mittaa.

Myynnin esimies, myyntijohtaja, toimitusjohtaja/yrittäjä, kuka sitten oletkaan ja vastuullasi on rekrytoida ja perehdyttää uusi myyjä. Olisiko mahdollista laittaa myyjä kädet saveen konkarin kanssa jonnekin messuille tai messujen kaltaiseen myyntiin? Jo alkaa oppi tarttua puseroon!

Messuilla oppii myymään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *