OAMK:n Terwa-akatemian opiskelijat Roope Harjuniemi ja Joni Sihvonen, eivät jättäneet liikeideaansa muhimaan vaan laittoivat toimeksi.

 

Puhuin lokakuun 12.11. Terwa-Akatemian opiskelijoille onlinen välityksellä yrittäjyydestä. Alle kahta viikkoa myöhemmin sain WA-viestiä jätkiltä, että heillä olisi bisnesidea, josta haluaisivat kertoa minulle TEAMS:n välityksellä ja tarvitsevat siihen pääomaa ja näkemystäni. Taustatukea yhteydenoton kannalta jätkät saivat opiskelijakollega ja taikuri Ville-Valtteri Satokankaalta, joka tuntee minut ja petasi asiaa.

 

Seuraavana päivänä kohtasimme onlinenä ja sytyin jo ensimmäisestä slidestä. Annoin näkemystäni ja kehitimme ideaa lanseerausvalmiiksi hetkessä. Halusin olla mukana ideassa. Sovimme tapaamisen seuraavalle päivälle kasvokkain ja jätkille jäi ”kotitehtäviä” viikonlopun yli.

Mielestäni haastavin tehtävä heillä oli saada 52 TikTokkaajaa kiinni ja saada sovittua, että kukin voi olla mukana Tokkerit -pelikorteissa. Samalla he selvittivät, mikä verkkokauppa-alusta sopisi kuvioon. Verkkokauppakin eteni hurjaa vauhtia ja odotimme jätkien suunnittelemia pelikortteja painosta. Kun ne saapuivat painosta viime viikon torstaina, jätkät postittivat ne Tokkereille. Nyt maanantaina ja tiistaina ne ovat saapuneet postitse lähes kaikille Tokkereille ja promoaminen on alkanut.

 

Minusta tarinan opetus on se, että toimeen tarttuminen on kaiken a ja o. Pitää uskaltaa kontaktoida ihminen, joka voi olla tausta-apuna tarvittavilta osin ja myydä idea. Sitten jatkuu hikiosuus. Kaikkien valojen ei tarvitse olla vihreitä, että asioissa voi edetä. Menipä myynti niin tai näin, mielestäni jätkät ovat jo onnistuneet. Mahtavaa kokemusta nopeasta bisneksen lanseerauksesta on puserossa käytännön tasolla ja uusia suhteita syntynyt. Respect!

 

Käyhän kurkkaamassa www.tokkerit.fi

TikTok -tilini https://www.tiktok.com/@vauhtipyora

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *