Millaisia ihmisiä kritisoidaan? No, tietenkin niitä, jotka uskaltavat pitää oman pään ja ylipäätään olla jotain mieltä ja pysyä kannassaan. Mietipäs oikeasti, onko sellainen tuuliviiri hyvä tyyppi? Mies tai nainen, joka kumartelee näennäisesti joka suuntaan ja on aina samaa mieltä kaikesta kuin ympäröivät ihmiset.

 

Olkoonkin esimerkkeinä Jukka Jaloset, Lauri Marjamäet ym. urheiluvalmentajat niin aina löytyy niitä, jotka laittavat kapulaa rattaisiin ja ”tietävät” paremmin asiat katsomosta.

 

Ei voi menestyä niin, ettei saa kritiikkiä ja ettei olisi vastustajia jopa vihaajia.

 

Monta innovaatiota olisi lähtötelineissä, jos joku ei olisi pitänyt omaa päätään. Kirjoitin vuosia sitten artikkelin, jossa kerroin, että innovaatioiden takana olevat ihmiset ovat usein eripuraisia. He eivät kuvia kumartele vaan uskaltavat lähteä umpihankeen vasten valtavirran näkemyksiä.

 

Tämä ei tarkoita sitä, etteikö kokeneempien näkemyksiä kannattaisi ottaa huomioon ja olla terveellä tavalla itsekriittinen sen lisäksi. Ylimielisyys on eri asia kuin itsevarmuus.

 

Tällä kertaa pointtini on kuitenkin tältä puolelta kolikkoa, että jos saat kritiikkiä vahvasti, saatat olla menossa nimenomaan oikeaan suuntaan. Jos teet jotain turhanpäiväistä tai et ole saamassa aikaan mitään ihmeellisempää, ihmiset ovat vain välinpitämättömiä. Mainostenkin osalta on tutkittu, että se mainos, joka ihastuttaa ja vihastuttaa, myy paremmin kuin keskiverto tykätty mainos. Kukapa oikeasti menestyneistä ihmisistä ei saisi kritiikkiä?

 

Kritiikki on pääsääntöisesti loistava merkki!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *