Jos saisit valita, puhuuko päiväkodin työntekijä tai opettaja lapsellesi kannustavaan vai lannistavaan sävyyn, valitsithan kannustavan sävyn? Ja sama vastaus olisi kysymykseen, millaiseen sävyyn haluat esimiehen tai kenen tahansa puhuvan sinulle?

 

Mennään konkretiaan. Lapsesi sanoo, ettei osaa kuperkeikkaa. Toivotko, että aikuinen sanoo, että älä sitten yritä? Tai jos lapsesi sanoo, että matematiikan tehtävä on hankala, toivotko aikuisen sanovan, että luovuta sitten, et osaa matematiikkaa?

 

Niinpä!

 

Mutta mitä puhut itsellesi? Niin sinulla kuin minulla on negatiivisia, itseä rajoittavia, uskomuksia, joilla tiedämme olevan negatiivisia ja siis rajoittavia vaikutuksia käyttäytymiseemme. Miksi sitten vahvistamme näitä rajoittavia uskomuksia?

 

En osaa myydä! Olen huono myymään! En osaa buukata! En osaa tehdä videoita! Olen huono kameran edessä!

 

Mitä, jos jättäisi tällaiset höpötykset sikseen ja puhuisi itselle myönteiseen sävyyn. Myyntitaitoni kehittyvät, kun vain jaksan harjoitella. Buukkaaminen helpottuu, kun vain rohkenen toimia. Esiintymistaitoni kohenee, kun vain uskaltaudun puhua kameran tai ihmisten edessä.

 

Eräällä valmennuksella painotettiin vielä-sanan käyttöä negatiivisten uskomusten osalta. En ole vielä huippu, mutta kehityn kyllä.

 

Kun oivallamme, mitkä uskomukset meitä rajoittavat, on aika vaihtaa moodi myönteiseksi ja jättää hörppäämättä myrkyllistä ainetta sisältävä pikari eli omat höpötykset itsellemme.

 

Kun näen yrittäjiä, myyjiä ja ylipäätään liike-elämän parissa nopeasti kehittyviä ihmisiä, kunkin kehitys on ollut nimenomaan mukavuusalueen laajentamista ja uusien taitojen opettelua. Yksikään, joka on rohkaistunut ottamaan härkää sarvista, ei ole tätä katunut – päinvastoin.

 

Aika muutokselle? Minkä taidon sinä jalostat hyväksi tai huipuksi? Minkä taidon osalta kehittyminen on tarpeellinen bisneksen kehittymiseksi?

 

Ruoki itseluottamustasi puhumalla itselle positiiviseen sävyyn! Kyllä sinä sen ansaitset!

Yksi kommentti: “Jos tiedät juoman olevan myrkyllistä, ethän juo sitä? Entäpä huonojen uskomustesi jauhamisen vaikutukset? ”

  1. Jarno Tuovinen Jarno Tuovinen

    Tällä on todella paljon merkitystä. Useat kirjat puhuvat samasta asiasta ja käytännössäkin huomannut monta kertaa, kuinka asiat menee paremmin, kun uskoo niiden menevän paremmin.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *