Jos et ole saanut kirjoitettua e-kirjaa ollenkaan vaan ko. projekti on venynyt kuukausia tai vuosia, se ei vielä ole sinulle riittävän tärkeä asia.

Jos et saa aikaiseksi lähteä lenkille tai et koe, että sinulla olisi sille aikaa, et oikeasti halua lenkille.

Jos et ehdi tehdä enempää myyntityötä, jokin muu on sinulle tällä hetkellä tärkeämpää.

Ihmisellä on aina aikaa oikeasti tärkeimmille asioille. Toistan. Ihmisellä on aina aikaa niille asioille, jotka itse kokee ja prioirisoi sillä hetkellä tärkeimmiksi.

Kyse on valinnoista ja prioirisoinnista! Kyse on teoista! Sinun pitää teoillasi näyttää, mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä.

Unohdetaan mutku-, voiku-, eiku- ja sitku –selitykset tykkänään! Teot ratkaisevat!

Electronic remittance through the Internet
”Rahaa virtaa koko ajan ohi, kun tekee vääriä asioita!”

Muistan, kun vuosia sitten käytin kymmenestä viiteentoista tuntiin viikossa asiakkaiden laskuttamiseen. Yhtiökumppani antoi positiivista painetta ja herätettä, että tuosta tehtävästä olisi luovuttava, että ehdin tehdä oikeita toimitusjohtajan töitä. Tietyssä vaiheessa sitten kasvoin enemmän tehtävien tasalle ja perehdytin niinkin ”vaikean” tehtävän kuin laskuttamisen eteenpäin.

Ja luovuin myös monista muista rutiinitehtävistä pikkuhiljaa ja samalla. Rutiinihommat ovat tärkeitä! Mutta esim. kasvuyrityksen pullonkaulana tällaisessa tilanteessa saattaa olla itse toimitusjohtaja, ellei ymmärrä luopua niistä tehtävistä, jotka joku toinen voi tehdä, kun muita toimitusjohtajalle tärkeämpiä, ajatustyötä vaativia, roolin mukaisia tehtäviä olisi. Itse asiassa näitä tehtäviä ei edes näe kunnolla, ennen kuin luopuu rutiinitaakasta.

NOLLAPOHJA-AJATTELU

Uskallatko itse miettiä asioita nollapohjalta? Mitä oikeasti haluaisit tehdä enemmän ja mitä vähemmän ja mistä luopua kokonaan? Jos olisi mahdollista, mistä tehtävistä luopuisit? Ajattele nollapohjalta eli puhtaalta pöydältä. Saisit valita tarkalleen työtehtäväsi. Mitä tehtäviä ottaisit?

Menikö lukko päälle? Pidätkö minua idealistina?

”Juha, ei sitä kuule voi kaikkea siirtää alaisille, kollegoille tai ulkoistaa!”

No, uskalla kuitenkin ajatella! Usko pois. Kaikki lähtee ajatuksesta! Ehkäpä jokin keino löytyy!

PullonkaulaPULLONKAULAT POIS JA AIKAA MYYMISELLE ENEMMÄN

Eräs B2B-myyjä lähestyi minua kevättalvella. Hän laittoi sähköpostia, että on etsimässä itselleen mentoria/sparraajaa. Soitin hänelle ja keskustelimme hänen tilanteestaan, mihin kokee tarvitsevansa apua? Sovimme, että alan auttaa häntä ja ensimmäinen askel oli mittaristojen luominen. Hän alkoi kirjata myyntiin liittyvät aktiviteetit. Muutaman viikon tarkastelun jälkeen lopputulema oli seuraava. Hänen laatu myynnissä on rautainen, sillä hän tekee lähes jokaiselta tapaamiselta kaupan. Asiakassuuntaus oli myös erittäin hyvä eli kohderyhmä hänelle sopiva, koska kauppaa syntyi.

Ongelmana oli kuitenkin myyntisuuntaus, sillä hänellä tuhrautui aikaa myyntityön lisäksi paljon muuhun (päämiehen antama työnkuva huono). Näin ollen myyntitapaamisten määrä oli liian alhainen, koska aikaa kului nk. vääriin asioihin – siis sellaisiin asioihin, jotka voisi ja kuuluisi tehdä ihan eri ihmisen kuin itse kenttämyyjän. (Lue lisää Myynnin kivijalat.)

Myyjä huomautti asiasta päämiehelleen useaan otteeseen, mutta homma jatkui samanlaisena. Pitäisitkö Messiä tai Ronaldoa vaihtopenkillä puolet otteluista? Vedin kortin hihasta ja järjestin samalta toimialalta erään toimitusjohtajan kanssa myyjälle tapaamisen. Homma natsasi ja nyt myyjä saa keskittyä myyntityöhön!

Älä siis istu naulan päällä vaan ratkaise se ongelma, mikä estää tekemästä sitä työtä, mitä oikeasti haluat tehdä. Myyjän tärkein tehtävä on tehdä kauppaa! Myyjän kalenteria ei kuulu täyttää erilaisilla metatöillä. Myyjän kuuluu käyttää mahdollisimman paljon aikaa potentiaalisten asiakkaiden kanssa ja nykyisten asiakkaiden kanssa (asiakashoito – lisämyynti).

Jos myyjä suostuu kaikenlaiseen ylimääräiseen tekemiseen, tällöin myyjä ei välttämättä halua käyttää enempää aikaa myyntiin vaan tykkää sillisalaatista. Jos oikeasti haluat tehdä enemmän myyntityötä, näytä se teoillasi! Älä tyydy metatöihin! Älä istu naulan päällä!

Älä haihattele, että pitäisi tehdä sitä ja tätä vaan laita hösseliksi. Menestymisen salaisuus on se, että tekee oikeita asioita (ja jättää tekemättä vähemmän tärkeitä, jopa ei-oikeita).

Lopeta itsepetos ja raivaa kalenteristasi pois se, mikä ei sinne kuulu ja tee sitä, mitä oikeasti haluat tehdä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *