12112043_10153570051108463_8078210496520735276_n

Oletko pysähtynyt miettimään nykytilannettasi suhteessa unelmiisi? Mitä haluaisit saavuttaa? Mikä sinusta tulee, kun saavutat asioita, mistä unelmoit? Mitä sitten tapahtuu? Jatkatko unelmoimista?

Mikään ei ole isompi voimavara kuin se, että uskoo itseensä ja unelmiinsa. Unelmia saa tavoitella. Unelmista voi tehdä tavoitteita monilla tavoin. On SMART-mallia, KIRMA-mallia. Uskallatko pohtia tarkemmin, mitkä askeleet johtaisivat sinut saavuttamaan tavoitteet, jotka ovat olleet unelmia?

Vai haluatko unelmoida vain unelmoidaksesi? Olisitko valmis ponnistelemaan, jotta unelmasi toteutuvat? Jos haluat, tee niistä tavoitteita unelmien sijaan ja aloita teot heti!

 

Tein liki kaksi vuotta sitten Sinisen meren strategia -kirjan opein työkontekstissa päätöksiä, mihin tekemisisä panostan enemmän ja mihin vähemmän. Siitä alkoi jo merkittävä muutos parempaan suuntaan. Aloin tehdä enemmän oikeita asioita. Work smarter, not just harder.

 

Viime keväänä puolestaan yritysneuvojan erikoisammattitutkinnon parissa törmäsin Ben Furmanin kehittelemään tavoiteasetannan työkaluun. Kurssilla oleva kollegani kysyi minulta seuraavat kysymykset ja hän kysyi minulta samat kysymykset ja teimme muistiinpanot.

  • Mikä on tavoitteesi? Mitä haluat osata paremmin? Mitä haluat saada aikaiseksi?
  • Mitä kaikkea hyötyä tavoitteesi saavuttamisesta tulee olemaan sinulle itsellesi?
  • Mitä kaikkea hyötyä tavoitteesi saavuttamisesta tulee olemaan muille ihmisille? Ketkä siitä hyötyvät ja miten?
  • Missä kohtaa koet olevasi tällä hetkellä kohti tavoitettasi? Mitä kaikkea olet jo tehnyt päästäksesi siihen asti, missä olet nyt?
  • Mikä olisi sinulle merkki siitä, että olet edennyt tielläsi yhden pykälän eteenpäin?
  • Ketkä ihmiset ovat auttaneet sinua tähän mennessä ja millä tavoin?
  • Mikä antaa sinulle uskoa siihen, että pystyt saavuttamaan tavoitteesi?
  • Mistä toivot voivasi kiittää muita ihmisiä, kun olet saavuttanut tavoitteesi?

 

Hauskinta tässä oli jälkiviisaana se, että se, mitä tavoittelin tilanteekseni 3 vuoden päästä, toteutui likimain jo 6 kuukautta myöhemmin. Aivan uusia mahdollisuuksia on ”hypännyt” eteeni. Olen itsekin hämilläni. Ainahan tarvitaan myös onnea, että näin käy, mutta onni potkii yleensä sitä, joka ponnistelee unelmien eteen.

Voin lämpimimmin suositella oheisten kysymysten pohtimista PAPERILLE! Ja tämän jälkeen vain action päälle!

Katsopas sitten 6 tai 12 kuukauden jälkeen, mikä tilanteesi on? Saatat yllättyä!

Tämä video on inspiroinut minua matkalla. Katson videon säännöllisesti ja fiilistelen. Kyllä elämä on elämisen arvoista!
https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=jImQqejgqNU&app=desktop

Unelmista tavoitteita ja eteenpäin! Kyllä hymy on sitten huulilla ja usko pois, se tuo onnellisuutta lisää, kun ponnistelee itselleen tärkeiden asioiden äärellä! Parasta on elää unelmaa todeksi!

BelievingInYourself

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *