Äidilläni on ollut tapana antaa tuliaisia ihmisille – kahvipaketista ja kekseistä vaatteisiin sekä villasukkiin ym. Lapsille on aina pientä kivaa karkkien ja keksien merkeissä. Kun hän menee marjaan, hän soittaa tai viestittää lapsilleen tai miniöilleen, onko tarvetta marjoille. Hän voi poimia samalla. Tietysti maksamme mielellämme osuutemme jälkeläisinä.

 

Antaminen, auttaminen ja toisten huomioiminen on jaloa ja siitä syntyy tapa. Itse olen pyrkinyt jatkamaan hyvää kulttuuria myös yrittäjänä antaen lahjakortteja, karkkipusseja, kahvipaketteja ja mitä milloinkin pienenä eleenä, kun tapaan tuttuja yrittäjiä tai mahdollisia tulevia asiakkaita.

 

Viimeisten vuosien aikana olen laittanut hiukan kortta kekoon myös pienten hyväntekeväisyystempausten muodossa. Pitsoja olen toimittanut vanhusten koteihin, ensi- ja turvakoteihin ja sairaaloihin, mutta myös sellaisille tahoille, joiden palveluita käytän ruokakaupoista autonpesufirmoihin. Osassa tempauksista pitseriat ovat tarjonneet ”talo tarjoaa” -periaatteella pitsat ja minä olen käynyt toimittamassa pitsat perille ja mielelläni otan mukaan myös lapsia toimittamaan. Tällöin uskon, että tämä ajatusmaailma toisten huomioimisesta voisi tarttua lapsiimme. Jonkun kerran olen toimittanut jalkapalloja, koripalloja tai muita urheiluvälineitä kouluihin ja päiväkoteihin.

 

Mutta oikeastaan koko tarinan pointti tulee seuraavassa. Keväällä autossani oli vänkärin penkillä pari pitsaa ja poikamme hyppäsi kyytiin kysyen spontaanisti:

”Iskä, viedäänkö nuo pitsat hyväntekeväisyyteen?”

 

Kuluneella viikolla pojalla oli koulun kanssa makkaranpaistoreissu ja hän kysyi aamulla:

”Iskä, sopiiko, että otan mukaan koko makkarapaketin siltä varalta, jos joku unohtaa makkarat matkasta ja meillehän tulee se uusi oppilaskin mukaan reissuun. Voin tarjota heille.”

-> Todellakin sopii!

 

Tein tästä viimeisimmästä Tiktokiin videon, johon on tullut tykkäyksiä yli 20.000 kpl ja näyttökertoja on kertynyt parissa päivässä yli 160.000.

 

Tämä lienee hyvä todistus siitä, että ihmiset arvostavat toisten vilpitöntä huomioimista. Kyse ei ole siitä, että tarvitsee isoilla rahamäärillä huomioida toinen. Se voi olla vaikka parin euron karkkipussi, joka tekee toisen tosi iloiseksi.

 

Toisten huomioiminen on jaloa!

 

@vauhtipyorareilu kaveri ja ylpeä isä ##vauhtipyora ##giversgain

♬ You Raise Me Up – Caleb and Kelsey

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *