Usein valmennusteni ensimmäisenä päivänä käyn läpi Jim Collinsin Hyvästä paras -kirjan erään teesin Vauhtipyörä-ilmiöstä.

Olen kiteyttänyt tämän asian seuraavasti:

1) Tee oikeita asioita

2) Seuraa tuloksia

3) Innostut tuloksista

Pareto-periaatteen mukaan 20 % teoista johtaa 80 % tuloksista. Näin ollen vain 20% ajankäytöstämme on se oleellisin, mikä tuo varsinaiset tulokset. Vaikeinta on ymmärtää ja tietää, mitkä ovat nimenomaan niitä oikeita asioita, mitä tehdä.

Kun tekee oikeita asioita, näistä seuraa tulokset ja syntyy aito innostuminen ja jaksaa jatkaa oikeiden asioiden tekemistä. Näin alkuvuodesta on helppo rinnastaa asiaa painonhallintaan, useimmille tarkoittaa siis laihduttamista. Jos alkaa tehdä parempia valintoja toistuvasti, tuloksia alkaa syntyä. Kun tuloksia syntyy, siitä innostuu. Mutta jos taas ei tee oikeita asioita eikä riittävän sitkeästi, ei synny tuloksia ja kohta laihdutusprokkis onkin unohdettu.

Oikeiden asioiden tekeminen vaatii usein myös analysointia. Mitkä teot johtivat tuloksiin? Yksinkertaisena esimerkkinä vuosia sitten siivouspalveluiden parissa kysyimme jokaiselta palveluitamme tilanneelta, mistä tämä kuuli palveluistamme? Näin ollen pystyimme analysoimaan, minkä verran fokusta kannattaa laittaa Facebookiin, (siihen aikaan vielä) flaijereiden jakamiseen, miten paljon suusta suuhun -markkinointi eli suosittelu toi asiakkaita. Tämän pohjalta oli helpohko tehdä uusia päätöksiä fokuksista markkinoinnissa.

Kun analysoi, mikä tuo tuloksia, on samalla hyvä tunnistaa ja ymmärtää omat vahvuudet ja heikkoudet ja keskittyä eritoten omiin vahvuuksiinsa suhteessa kilpailijoihin.

Ohessa oleva pingisottelun yksittäinen pallo on mielestäni hyvä esimerkki siitä. Nigerialainen pelaaja tiedostaa vahvuudekseen kyseistä pelaajaa vastaan pelata puolustuskannalla eikä pyri edes hyökkäämään samalla strategialla kuin vastustaja. Lopulta pitkä pallo kääntyy nigerialaisen voitoksi, kun hänellä pysyy pää kylmänä loppuun saakka.

Yritä siis tunnistaa, mitkä asiat tuovat niitä toivottuja tuloksia ja mitkä ovat sinun tai yrityksesi vahvuuksia. Tästä seuraavat onnistumiset, tulokset, ja tuloksista innostuu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *