Juontaja/illan isäntä pitää homman näpeissään

Olen toiminut vuodesta 2006 alkaen säännöllisesti esiintyjänä erilaisissa valmennuksissa aina pienryhmistä isompiin ryhmiin. Juontotehtävissä suurin yleisöni on ollut yli tuhat kuulijaa. Mm. hääjuhlien tai synttäreiden juontotehtävät ovat tuttua hommaa ja nakki on napsahtanut varsin usein perhe- sekä kaveripiirin tapahtumissa. Erityisesti olen juontanut kuitenkin erilaisia yritystilaisuuksia.

Mielestäni juontaessa sekä tilaisuuden isäntänä toimimisessa on tärkeää, että uskaltaa ‘ottaa yleisön’. Myös tilannetajua tulee löytyä. Juontajan on ymmärrettävä, millaisia ihmisiä kuulijoina on ja missä kontekstissa, osatakseen kustomoida juonnon sopivaksi.

Juontajan ja tilaisuuden isännän tulee kyetä pitämään tehtävä kasassa sekä tilaisuus aikataulussaan. Juontamisessa tärkeää on “särkeä” jää ja mahdollistaa muille esiintyjille olosuhteet onnistua.

Ennen juontokeikkaa on tärkeää, että tilaisuuden tarkoitus, olosuhteet ja agenda käydään valmistelupalaverissa läpi.

Miksi juontaja / tilaisuuden isäntä? 

  • Tilaisuuden/juhlan järjestäjä saa keskittyä juhlimaan muiden mukana, eikä tarvitse poukkoilla kesken ruokailujen tai muiden aktiviteettien, antamaan ohjeita yleisölle.
  • Tilanne on koko ajan jollakulla ”näpeissään”.
  • Vältetään epäammattimaisuus ja “oudot hetket”, kun yleisö ei tiedä, mitä seuraavaksi on tapahtumassa.
  • Yhdenkään esiintyjän ei tarvitse mennä lavalle kylmiltään.

Juha “Vauhtipyörä” Ahola

Vauhtipyörä Ahola Oy,
yritysvalmentaja, sparraaja, mentori ja näyttötutkintomestari.

Director ConsultantBusiness Network International (BNI)

044 – 507 2028
juha.ahola(at)vauhtipyora.fi