SPARRAUS JA MENTOROINTI

PK-Yrittäjien ja myyjien

SPARRAUS & MENTOROINTI

 

nyp_kuva_joensuu
Sparraamassa miesten vaatebrändien osaajaa Crista Repoa. Kuva: Noora Kaasinen

“Olen käynyt useissa markkinointi- ja yrittäjyysvalmennuksissa ja Juha Ahola on ehdottomasti yksi suosikki valmentajistani. Hänellä on aina super-draivi päällä ja saa muutkin innostumaan omalla energisellä asenteellaan. Hänellä on sellainen ‘mennään eikä meinata asenne’, joka rohkaisee ryhtymään toimeen. Juha on erittäin omistautunut ja aidosti kiinnostunut valmennettaviensa menestyksestä. Hän on helposti lähestyttävä ja jaksaa vastailla yksinkertaisempiinkin kysymyksiin. Jos jonkin arveluttaa tai kaipaa ulkopuolista mielipidettä, Juhalta saa yleensä vastauksen nopeasti. Hän on erittäin pätevä erityisesti Facebook-markkinoinnissa. Järjestin hänen opastuksellaan ensimmäisen Facebook kilpailun, johon sain huimat 500 osallistujaa.”

Muoti- ja markkinointialan yrittäjä Crista Repo
www.facebook.com/CristaRepoBlog

SPARRAUS

Sparraan mikro- ja pk-yrittäjiä ja myyjiä saamaan lisää kannattavaa kauppaa.

YDINOSAAMISENI

 • myyntityö (buukkaus, tapaaminen, kaupan päättäminen –> prosessi)
 • jälkihoito-/markkinointi (68% asiakkaista menetetään, koska jälkihoito/jälkimarkkinointi eivät toimi)
 • asiakashankinta ja markkinointiviestintä (64% asiakkaista menetetään ennen ensimmäistä kohtaamista)
  • erityisosaamista Facebookin käyttö markkinoinnin ja asiakashankinnan välineenä
 • asiakaspalvelu ja palautteiden käsittely

OSAAMISTA MYÖS NÄISTÄ

 • johtaminen ja lähiesimiestyö (työvuorojon jakaminen ja ‘säätäminen’, perehdyttäminen, kehityskeskustelut ym.)
 • henkilöstöjohtaminen ja rekrytointi
 • prosessien luonti ja kehittäminen
 • taloushallinto (kirjanpitoaineiston koostaminen, myyntilaskutus ja -reskontra)
 • palkanlaskenta kokonaisuudessaan
 • työaikalaki ja käytetyt TES:t, sopimusjuridiikka (riittävällä tasolla)

Kasvuyrityksen yrittäjänä ja toimitusjohtajana edellisessä työpaikassa tuli opeteltua liiketoiminnan eri osa-alueet kattavasti.

Toimintatapa: Usein toimin niin, että tapaan sparrauksesta kiinnostuneen kanssa noin 1 tunnin tapaamisen (maksutta), jolloin kartoitan tilanteen ja annan ideoita toiminnan buustaamiseen.

Jos sparrattava kokee, että olisi hyvä tavata uudelleen ja viedä juttuja käytännönläheisesti eteenpäin, sovitaan esim. 3,5 tunnin sparrauksesta (joko 1 tai 2 osassa), jossa pyöritellään ideoita ja laitetaan niitä heti toteutuksen tasolle.

Mitä esimerkiksi olen tehnyt asiakkaiden kanssa? 

 • rakennettu tapaamisten buukkaukseen rungon
 • käyty läpi kaupanpäättämistekniikoita
 • tehty myyntitapaamiselle runko
 • ideoitu myyntiin kampajoita
 • luotu kampanjoita FB-mainontaan
 • muokattu nettisivujen sisältöä ja rakennetta myyvemmäksi
 • mietitty strategisia valintoja (mitä, kenelle, miksi, miten)
 • tuotteistettu myytäviä tuotteita/palveluita
 • rakennettu työkaluja varannon (mm. s-postirekkarin) keräämiseksi
 • peilattu ajatuksia johtamisen/esimiestyön haasteista

 

MENTOROINTI (oppisopimus pohjalla)

Olen näyttötutkintomestari ja kuulun valtakunnalliseen Hyvä diili -mentoripankkiin. Toimin useille yritttäjän ammattitutkinnon ja yritysjohtamisen johtamisen erikoisammattitutkinnon suorittajille mentorina.

Näyttötutkintomestarin koulutusohjelman suorittaminen (2011) ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon suorittaminen (2012 – 2013) antavat erittäin vahvan pohjan toimia mentorina myös tutkintotavoitteisesti.

Liiketalouden perustutkinto, taloushallinnon ammattitutkinto ja sihteerin ammattitutkinto ovat tulleet tutuiksi sekä työnantajan edustajan että arvioijan roolissa. Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto on omakohtaisen kokemuksen pohjalta tuoreessa muistissa myös ja yrittäjän ammattitutkintoihin liittyen olen mentoroinut toistakymmentä yrittäjää.

Mm. tiivis Facebookin käyttäminen mahdollistaa aktiivisemman otteen mentorointiin ja sparraamiseen.

JuhaAhola

Juha “Vauhtipyörä” Ahola
Valmennukset, Sparraukset, Mentoroinnit
044 – 507 2028
juha.ahola@vauhtipyora.fi
LuotettavaKumppaniyritys

 

 

riikkava%cc%88a%cc%88ra%cc%88niemiJo eka kättely antoi semmoset sävärit, ettei jääny epäselväksi, että ollaanko nyt oikeassa paikassa vai ei. Oikeat ihmiset voi auttaa omalla tiellä merkittävästi. Juha inspiroi ottamaan itsestä enemmän irti yksinkertaisesti aidon kiinnostuksen ja länsäolon kautta. Ajatusten haastaminen herätti katsomaan koko kuvioita toisin ja oivalsin jotain tärkeää myynnistä ja tuotteistamisesta. Kun on halu tehä ja tekee oikeita asioita niin silloin myös tapahtuu oikeita asioita ja tulee tulosta. Tottakai sitä sillon juoksee kovempaa kun toinen kirittää vieressä. Kiitos Juhalle kaikesta!

Riikka Vääräniemi, www.riikkavaaraniemi.net

TatuPussilaOn se mestari!

Vauhtipyörän höystämänä kokeilin Facebook-markkinointia uusien asiakkaiden saamiseksi keväällä 2014. Ensin Juha sparrasi ajatuksia siitä, mitä on syytä miettiä ennenkuin kannattaa tehdä kampanjan kampanjaa.

Sitten tehtiin arvontakampanja, joka tuotti pitkästi yli 100 liidiä. Lähetin prospekteille sähköpostia, johon useampi reagoi siten, että saatiin sovittua tapaamisia. Kaikki tapaamiset tuottivat merkittävän asiakassuhteen (myös euromääräisesti), jotka jatkuvat edelleen!

Kiitos Juhalle erinomaisesta avusta busineksen alkutaipaleella!

Tatu Pussila, yrittäjä ja personal trainer PTMovement Oy

www.ptmovement.fi

AnuHöijerHuippumentori!

Suosittelen lämpimästi Vauhtipyörän palveluja. Itse olen saanut isoa vauhtia yritykseeni ja arvostan Juhassa suorasanaisuutta, ei kiertele vaan nostaa kissan pöydälle. Asiakaspalvelu joustavaa ja erittäin asiantuntevaa.

Pienyrittäjän nettisivut laadultaan ja asiakaspalvelultaan huikeat, koulutukset on mahdollisuutena meille kaikille! Koulutukset, mitä Vauhtipyörä toteuttaa ovat laadultaan Suomen kovinta!

Olen tyytyväinen valintaani ottaa Juha mentorikseni, sillä hän ottaa homman tosissaan ja auttaa joka käänteessä.

Anu Höijer, yrittäjä

www.kuivaverianalyysi.fi

Auttaa joka käänteessä!

Juha Vauhtipyörä Ahola otti startup -yrityksemme ja meidät (ensimmäistä kertaa yrittäjiksi ryhtyneen kaksikon) mentoroitavikseen. Juha kyseenalaistaa ja haastaa hakemaan toimivia ratkaisuja. Hänen sparratessaan syntyy jatkuvasti ideoita ja oivalluksia – se kehittyy kuin itsestään. Juha antaa eväitä ja antaa valmennettavan soveltaa ajatukset omaan toimialaansa. Juhalla ei ole tarvetta miellyttää, vaan saada aikaan tuloksia. Ja onhan hän älykäs kaveri.”

Startup -yrittäjä Turusta

Ei anna luovuttaa!

Olin jo epätoivoinen, miten saan osoitettua osaamiseni yrittäjän ammattitutkintoa varten. Onneksi tulit jeesimään ja oivallutit, miten jo oppimani laitetaan paperille ja miten se kohdistuu arvioinnin kohteisiin ja kriteereihin, että saan tutkinnon.

Sparrauksesi antoi voimakkaan halun kehittää toimintaani. Hoksasin, kuinka tärkeää minun on tavata enemmän asiakkaita, eikä pelkästään siksi, että kauppaa tulee enemmän, vaan siksi, että opin nopeammin toimialamme salat ja etenkin sen, miten asiakkaamme ajattelevat.

Yrittäjä Oulusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *