Lempi- tai brändinimekseni bisnespiireissä on tullut Vauhtipyörä, mutta mistä se on saanut alkunsa?

Kevättalvella 2011 olin perheeni kanssa laskettelemassa Vuokatissa. Olin nukuttamassa vaunujen kanssa silloin alle vuoden ikäistä poikaamme, kun 3,5 vuotias tyttäremme oli vaimoni kanssa rinteessä. Yhtäkkiä sain ajatuksen. Olisikohan vauhtipyora.fi –domain vapaana? Ei ollut! Tiesin, että ääkköset olivat vapautuneet domaineihin, joten kokeilin, josko vauhtipyörä.fi olisi vapaana? Kyllä oli! Ajattelin, että tuon domainin alle voisin alkaa rakentaa blogiani nimittäin jo jonkin aikaa ajatus oli syyhyttänyt mielessäni, että haluan alkaa kirjoittaa blogia.

No, mistä tuo Vauhtipyörä pulpahti mieleeni? Olin tuolloin juuri lukenut aivan huikaen Hyvästä paras –kirjan (Jim Collins), jossa kirjailija Jim Collins kuvasi yritysten menestystä vauhtipyörä- ja noidankehä-ilmiöistä.

Vauhtipyörä-ilmiöstä erään keskeisen asian voisi kuvastaa näin: 1) ensin tehdään oikeita asioita 2) seuraa näkyviä tuloksia 3) innostuminen. Ja vauhtipyörä pääsee pyörimään.

Miksi tuo osa kirjasta kolahti? Olin kuullut monesta tuutista innostumisen merkitystä liikkeellepanevana voimana, enkä kiistä innostuksenkin tarvetta, mutta se ei riitä, jos tekee vääriä asioita. Innostusta tarvitaan, mutta todella tärkeää on tunnistaa, mitkä asiat ovat pareto-periaatteenkin mukaan ne tärkeimmät, joita tekemällä tuloksiin päästään?

Palatakseni lempinimen syntyyn muistan muutaman vuoden takaa tilanteen, kun törmäsin bisnestuttuuni. Hän kertoi tarinaa, kuinka tyttökaverinsa oli kysellyt, kenen kanssa juttelit juuri FB:n chätissä. Tuttuni sanoi ensin tyttökaverilleen keskustelleensa Juhan kanssa, mutta huomasi, ettei tämä saanut nimeä ja naamaa yhdistettyä. Tarkennus ”Vauhtipyörän” oli laittanut heti valoja tauluun tyttökaverille.

Tästä ymmärsin, että Juha ”Vauhtipyörä” Ahola FB-nimessä tarkennus Vauhtipyörä samoin kuin vauhtipyörä.fi ja myöhemmin vauhtipyora.fi sekä facebook.com/Vauhtipyora –sivut olivat näköjään osuneet ja uponneet, mutta tavalla, jota en osannut arvata.

Blogikirjoittelu johti valmennuskeikkoihin, valmennuskeikat Vauhtipyörä Ahola Oy:n perustamiseen ja sitä kautta päätoimisesti yritysvalmentajana (myynti & markkinointi pääfokusina), sparraajana ja mentorina toimimiseen. Pieni ajatus voi kasvaa.

P.S. Mutta uimaopettajan n. vuonna 1990 minulle taannoin uimakoulun ajaksi antama lempinimi ei kuitenkaan ollut Vauhtipyörä, vaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *