Lukioaikana hyvä kaverini pudotettiin jalkapallon parissa 2. divisioonan edustusjoukkueesta B-junioreiden kanssa treenaamaan nk. tryout –jakson jälkeen. Monen pelaajan mielestä valinta oli valmennusjohdolta väärä. Jotkut edustusjoukkueeseen tuossa vaiheessa päässeet eivät mielestämme ansainneet paikkaansa yhtä paljon kuin kaverini.

Mitä kaverini teki? Ryhtyi niskoittelemaan, lintsaamaan yhteisistä ja omatoimisesta harjoittelusta? Päinvastoin! Hän laittoi pökköä pesään sitä kovemmin ja halusi taistella paikkansa takaisin edustusjoukkueeseen. Hän ei lannistunut vaan jatkoi sitkeästi treenaamista kehittyäkseen.

Banaani

Muutamaa kuukautta myöhemmin hänet nostettiinkin takaisin edustusjoukkueeseen, jossa oli sitten läpi sarjakauden joukkueen ja valmennuksen luottopelaaja ja vuotta myöhemmin debytoi liigajoukkueessa, josta matka koitti ulkomaille ammattilaiskentille useammaksi vuodeksi ja palasi vielä Suomeen pelaamaan liigatasolle tehden hyvän ammattilaisuran. Moni näistä ensin edustusjoukkueeseen valituista puolestaan ei koskaan breikannut edes tuossa 2. divisioonan edustusjoukkueessa.

Harjoitus tekee mestarin – ja mestari harjoittelee aina!

Kaikki tämän kaverin tuntevat henkilöt tietävät, että hänellä oli hyviä eväitä menestyä, mutta hän ei ollut nk. potentiaalisin talentti tuossa vaiheessa vaan hän harjoitteli todella systemaattisesti kohti päämääräänsä. Ja se täytyy muistaakin, että se, missä ihminen on nyt, ei ole ratkaisevaa vaan se, mihin hän on menossa, millä tatsilla hän harjoittelee ja kehittää itseään ja mikä häntä motivoi.

Elämässä tulee erilaisia tilanteita, joissa meitä koetellaan. Osa meistä lannistuu sillä hetkellä, kun elämä heittää banaanin jalan alle. Jalkapalloilijalla se voi olla ikävä loukkaantuminen juuri odotetun läpilyöntikauden kynnyksellä.

Mukaudu ja juokse tai kuole. Jatka matkaa kohti päämäärääsi takertumatta juuri senhetkiseen tilanteeseen. Haastava tilanne voi olla yrittäjän arjessa kassavaikeudet, iso luottotappio tms. Kuulostaa kliseiseltä sanoa, että jos elämä antaa sitruunan, siitä kannattaa puristaa virkistävä juoma! Haastavat tilanteet koettelevat meitä, kuinka tosissamme olemme päämäärämme ja matkamme suhteen.

Ole oman elämäsi sankari ja nouse yhden kerran enemmän ylös kuin kompastut! Haasteet on tehty voitettavaksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *